20 Şubat 2013 Çarşamba

Hitchcock (2012)

Yönetmen: Sacha Gervasi
Oyuncular: Anthony Hopkins, Helen Mirren
Tür: Biyografi

Konusu: 1959 yılında Alfred Hitchcock son filmi North by Nortwest filmiyle bir başarıya imza atmıştır. Ama yaşlandığını hisseden Hitchcock artık yepyeni bir tarz yaratmak ister ve eline geçen Phsyco (Sapık) kitabıyla korku türünde bir film yapmanın heyecanı sarar onu. Ne film şirketinden ne de camiadan destek bulamayınca bağımsız olarak filmi çekmeye karar verir.

Notlar:

- Biyografik tarzda filmler herzaman ilgi çekici olmuştur benim için üstelik son dönem makyaj teknikleriyle de görsel olarak desteklenince sanki belgsel izliyormuşcasına inandırıcı ve etkili olmakta bu tür.
FBI'nın kurucusu  olan J. Edgar'ın biyografi türündeki aynı isimli filminde de bu etki mükemmel bir şekilde yaratılmıştı.

- Hitchcock gibi sinema tarihinde çok önemli bir yere sahip, pek çok yönetmene ilham olmuş ve çekim teknikleri halen günümüzde örnek alınıp uygulanmakta olan bir sinema dahisinin hayatının bir kesitine bile şahit olmak onu tanımak adına güzeldi.

- Tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak tanımlanan Phsyco (Sapık) filminin çekim aşamalarını görmek, o dönem için kabul görmesi zor olan sahnelerinin sansür kuruluna nasıl kabul ettirildiğini öğrenmek de yine film içindeki güzel anekdotlardı. (Örneğin o dönemlerde hiç bir filmde bıçağın vucuttaki darbeleri gösterilmezdi veya klozet ilk defa Phsyco filminde direk olarak gösterilmiştir.)

- Özellikle son sahnedeki Hitchcock'un sinema salonundaki bekleyişi çok heyecan doluydu ve Hitchcock'un duyguları çok iyi yansıtılmıştı.

- Son olarak Anthony Hopkins'in oyunculuğunu da beğendiğimi belirteyim, özellikle konuşma tarzı çok başarılıydı. (haaaa evet makyajı ile Demirel'e benzemiş ama demekki Demirel ile Hitchcock birbirine benziyor.)



Hiç yorum yok: