11 Temmuz 2012 Çarşamba

Aşk Sanatı - L'art D'aimer

Yapım: 2011 - Fransa,
Tür: Romantik Komedi
Yönetmen: Emmanuel Mouret,
Oyuncular: Gaspard Ulliel, Julie Depardieu, Frédérique Bel, François Cluzet

Bu sıcaklarda yapılabilecek belki de en güzel şeylerden biri buz gibi bir sinema salonunda film izlemek olabilir.
Şöyle bir de yaza uygun, limonata tadında, kolay seyredimli, biraz da güldüren ve Fransız yapımı bir film olursa ne güzel olur değil mi:) Hele hele içinde François Cluzet'de varsa hiç düşünmeden izlenmez mi:) diyip kendimi Paris'te ve aşk konusunda son derece açık görüşlü Franszların ilişkilerini izlerken buldum.

Her yaştan çiftlerin ilişkilerini, kısa kısa hikayelerle birbiri ardına sıralayan ve zaman zaman bu insanları aynı hikeyede birleştiren yapıda bir film.
Özü, elbetteki aşkın yaşanış biçimi ve eşlerin aşkı sorgulayış yöntemleri.

Nedense (!) Fransız filmlerinde çokça sorgulanan ve işlenen bir konu var yine: Aşkın ne kadar özgürce yaşanabileceği ve üçüncü kişilerle eş paylaşımının olup olmaması gerektiği.
Extra large bir düşünce yapısıyla, sevgililerinin yeni deneyimler (!) yaşamalarının özgürlük adına hem doğal hakları hem de ilişkilerini sağlamlaştırıcı olduğunu düşünen ve fakat iş uygulamaya gelince kazın ayağının öyle olmadığını anlatan hikayeler de var, hem de eşini aldatmamak adına türlü çıkar yollar bulmaya çalışan aşıklar da var.
Aşk Sanatı (L'art D'aimer) masalsı anlatımıyla, sıkılmadan izlenecek hatta sizi güldürecek tarzda gayet kaliteli bir yapım. Tavsiye olunur:)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu filmi merak ediyordum, teşekkürler:)