16 Haziran 2011 Perşembe

Günün Önerileri "16 Haziran Perşembe"

Herkese merhaba,
Bugün seçimlerim biraz fantastik öğelerle dolu hatta mitolojik izlere sahip konular üzerine oldu. İlginizi çeker mi:)
Franklyn
Fantastik öğelerle bezenmiş ilginç bir psikolojik gerilim ve dram izlemeye ne dersiniz?
Paralel gerçeklikler arasında bugünün Londra'sı ve Meanwhile City isimli futuristik bir şehirde ilerleyen hikayede dört ayrı kahramanın yaşamlarının birleşimini konu alan filmin yönetmenliğini Gerald McCrow yapmış ve başrollerde de Ryan Phillippe, Eva Green, Sam Riley yer almakta.
Sonuna kadar ilgiyle izlenecek bir film.

Milo evlilik arifesinde nişanlısı tarafından terk edilmiş, bu yüzden içine kapanmış ve kendi tarzında bir çıkış yolu aramakta olan bir genç.
Emilia ise sürekli intihar girişiminde bulunan üniversiteli bir genç kız. Bir de telefonla aldığı haber üzerine oğlunu aramaya çıkan dindar bir baba var.

Bütün zamanlardan ve kentlerden bağımsız “Meanwhile City – Eş Kent” diye adlandırılan bir şehirde intikam arzusuyla dolu Jonathan Preest’in hayatı yukarıda anlatılan tüm hayatları birleştirerek bir bütünü oluşturacak öneme sahip. Dinlere ve tanrıya inanmayan Jonathan Preest, küçük bir kızı alıkoymuş olan “Individual” adlı düşmanını bulup öldürmenin peşinde.



Parfümün Dansı - Tom Robbins
Bir masal dünyasına giriş yapacaksınız. Bu masal ile kahramanlarımız Alobar ve Kudra ile tarihsel bir yolculuğa çıkacak, dünyayı dolaşacak ve mitolojik kahramanlarla dost olacaksınız. En ilginç arkadaşınız ise keçi ayaklı zevk ve bereket tanrısı Pan olacak. Bu yolculuğunuzun temel amacı ise ölümsüzlüğe sahip olmak.
Yüzyıllarca süren bir aşka, dostluklara, savaşlara, hırslara ve dünyanın gelişimine tanık olacaksınız.

Amerikan Edebiyatının önemli yazarlarından Tom Robbins, masalsı bir dünya ile günümüzde kurgulanmış bir hikayeyi ustalıkla kurgulayarak bir paralellik yaratıyor. Kitap bittiğinde pancara bakışınız değişecek:)


Fransız Kültür Merkezi'nde Çizgi Roman Sergisi (16 Haziran - 10 Eylül 2011)


İstanbul Fransız Kültür Merkezi, tüm yaz mevsimi boyunca, her yaştan çizgi roman severin ilgi odağını oluşturacak bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Bu kış Fransa’daki ünlü Angoulême Çizgi Roman Festivali çerçevesinde yer almış olan
Parodiler: Çizgi roman kendini hicvediyor sergisi izleyiciyi eğlenceli bir biçimde çizgi roman tarihi ve yarattığı efsanevi karakterleriyle buluşturuyor.

Edebiyat, peri masalları, resim, sinema, televizyon ve sinemanın kendisi dahil çizgi romanın hicvettiği birkaç büyük alanı kapsayan sergide ayrıca Tarzan, Robin Hood, Sherlock Holmes, Conan ve Harry Potter gibi efsanevi kahramanları hicveden eğlenceli çalışmalar da yer alıyor.

Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi İstiklal Cad. N:4 Taksim / http://www.ifturquie.org/

Humus

Oooo çok zordur uğraşamam demeyin. Aslında 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. İş nohutta bitiyor:)
Yapımı çok zor gibi görünen aslında çok pratik ve damağa hitap eden bir meze. Ayrıca çocuklar için de çok besleyici ve yemesi kolay.

Yazın soğuk yenilebileceği gibi, kışın, kebapçılarda sunulduğu gibi pastırmayla fırınlayıp ve üzerine kızgın terayağı gezdirerek de sunum yapabilirsiniz.

Hazır haşlanmış konserve de kullanabilir veya evde de haşlayabilirsiniz nohutları, ama kabukları çıkarırsanız iyi bir sonuç alırsınız. Üşenirim diyorsanız atın bütün nohutları blender'a kabuklarda parçalanıp yok oluyor:) Aşağıdaki tüm malzemeyi nohutları ezdikten sonra karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini zevkinize göre süsleyin.

Benden bir öneri: 1 paket nohutu gece ıslatıp sabah haşladıktan sonra buzdolabı poşetlerine kullanacağınız miktarlarda bölerek buzluğa atın. Lazım olduğunda üzerine bir sıcak su gezdirip iki dakikada kullanıma hazır hale getirin.

Malzemeler

1 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Tahin
Kıvam alıncaya kadar Zeytinyağ
4-5 diş sarmısak
1/2 Adet Limon'un Suyu (ekşiliğini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
2 Çay Kaşığı Kimyon,Tuz

7 yorum:

A-H dedi ki...

tesekkurler paylasim icin :)
film ilginc duruyor ilk firsatta izleyecegim

Sinem Ergun dedi ki...

umarım beğenirsin filmi, değişik bir bakış açısıyla işlenmiş bir konu, ben teşekür ederim:)

laleninbahcesi dedi ki...

Parfümün Dansı çok severek okuduğum bir kitaptı... Arkeoloji müzesinde Pan heykeli görünce koşarak yanına gitmiştim hatta:)

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Kaç gündür önerilerini takipteyim yalnız yazamıyorum yazsam da gönderemiyorum.Şimdi başka bir yolla deneyeceğim.
Humus çok severiz ve güzel yaparım dediğin gibi çok zor değil eğer nohutlar haşlanmış hazırsa çok kolay:)
Öneriler için teşekkürler...
Baykuş gözüyle...

Didem Yazici dedi ki...

Humusun bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Tarif ve öneri için teşekkürler :)

Sinem Ergun dedi ki...

laleninbahçesi:) nasıl yakışıklımıydı pan:)kitapta ne kadar popülerdi dimi elf kızları bayılıyordu:)

Baykuşgözüyle, mesajın için çok teşekkürler, dediğim kadar kolay dimi ama eminim bilmeyen ne zro geliyordur, o yüzden hatırlatmak istedim:)

Didem:) benim için zevkti, ben teşekkür ederim

7.oda dedi ki...

Ben de yıllar önce okuduğumda bayılmıştım : Parfümün Dansı