9 Ekim 2012 Salı

Aşk İksiri - Komik Opera


Koskocaaaa İstanbul'da opera seyretmek isterseniz tarihi bir bina olan şipşirin ama küçücük Süreyya Opera Binasına gideceksiniz.  Maalesef Devlet Opera ve Balesi tüm gösterilerini Kadıköy'de yer alan bu küçümencik sahnede sunmak zorundalar hala. Operalar ki geniş bir koro grubu barındıran oyunlar icra eder, Bale gösterileri dekor ve kalabalık dansçı ekibi ile gözleri doldurur, Süreyya Operası kendi çapında elinden geldiği kadar bu gösterileri ağırlamaya çalışır sahnesinde - yokluktan!

Aşk İksiri İtalyan operasının en önemli bestecilerinden Donizetti'nin bir operası. İlk kez 1832'de sahnelenen Aşk İksiri halen günümüzde sevilerek izlenmekte.
Baştan sona keyifle dinlenen eğlenceli aryalarıyla, düetleriyle ve sahne dekoruyla tüm duyularınıza hitap edecek bir opera.
Opera'ya ilk defa gidecek olanlara iyi bir tanışma olur diyebilirim. Önyargıların aksine hiç uyutucu, sıkıcı, ağır ve kasvetli bir opera değil. Tamamen renkli, canlı, cıvıl cıvıl aryalarla ve zengin bir koro eşliğinde göze ve kulağa hitap eden çok eğlenceli bir gösteri.

Canlı orkestra performansı eşliğinde klasik müziğe doyabileceğiniz eşsiz bir ortam.



Aşk İksiri


G.DONİZETTİ
L’ELİSİR D’AMORE

komik opera 2 perde

Metin:                      Felice ROMANI
Orkestra Şefi:         Gianluca BIANCHI / Raoul GRÜNEIS
Sahneye Koyan:     Yekta KARA
Dekor:                     Efter TUNÇ
Kostüm:                  Şanda ZIPÇI
Koro Şefi:               Gökçen KORAY                   
Işık:                        Bülent DARCAN

Biletler: http://www.dobgm.gov.tr

1 yorum:

Şükran dedi ki...

Bir gün İstanbul'a gelirsem ve böyle bir etkinliği izleme şansım olacaksa,hemen balıklama atlarım tabi:-))ben çok severim opera dinlemeyi...şimdiye dek sadece bir tane operet tarzı küçük bir seyir izledim.ama keyfi hala damağımda:-)merak ettim açıkcası.