23 Ocak 2013 Çarşamba

İki Vasat Film - Umut Işığım - Entrika

Umut Işığım - Silver Lining Playbook
Yönetmen: David O Russel
Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert de Niro

Konusu: Pat Peoples (Bradley Cooper) her zaman bardağın dolu tarafına bakan, “Her şeyde bir hayır vardır,” sözüne inanan bir adamdır. Karısı kendisini başka bir adam için terk ettikten sonra akıl hastanesinde kalan Pat, karısını geri kazanmaya ve hayatını yeniden düzene sokmaya kararlıdır. Moralinin bozulmasına asla izin vermemeye çalışan Pat anne babasının yanına taşınır ve kendisini karısının istediği türden bir adam olmaya çalışmaya adar. Ancak bu zor bir mücadeledir. Taa ki hayatı istediği gibi gitmeyen güzel bir genç kadın olan Tiffany (Jennifer Lawrence) ile tanışana kadar.Çift birlikte hayatlarını yönlendirmeye ve kendi kişiliklerine sadık kalmaya çalışacak, bu süre içerisinde benzersiz bir dostluğa, hatta aşka bir adım uzaklıkta olacaklardır. (www.sinemalar.com)

Umut Işığım, Oscar'a 8 adaylığı olan bir film, imdb puanı 8!
Nasıl oluyor anlamadım tıpkı benim gibi film sever pek çok izleyici gibi.
Vasat buldum.
Oyuncular iyi oynamış tamam ama artık kötü oyunculuk örneği zaten pek yok.
Senaryo ve kurguyu hiç özgün bulmadım çok yüzeysel ve sıradandı.
Karakerleri derinden tanıyamadaık özellikle anne baba karakterini ve bahis oynadıkları Randy'nin kim olduklarını hiç yansıtmamışlar.
Bütün film Pat'in sayıkladığı eski karısı Nikki kimdir bilmiyorum.
Totem konusunun çok üstünde durulmuş ve bütün komedi bunun üstüne dönüyordu Robert deNiro 'da bağırıp çağırmaktan başka birşey yapmadığı rolünde Oscar adaylığı aldı.
Benim için filmdeki tek iyi ve şaşırtıcı Jennifer Lawrance'ın oyunculuğu oldu, en son Açlık Oyunlarındaki Katniss karakterinden sonra 180 derece dönüşle yeni bir karaktere bürünmüş ve hakkını vermiş.
Hadi bakalım!

Entrika - Arbitrage



Yönetmen: Nicholas Jarecki
Oyuncular: Richard Gere, Susan Sarandon

Konusu: Miller, başarılı bir iş adamı ve aile reisi portresi çizmektedir ancak başı büyük belâdadır. Yaptığı yolsuzluklar ortaya çıkmadan borç batağındaki şirketini büyük bir bankaya satmaya, bu durumu ve sevgilisi Cote ile yaşadığı gizli ilişkiyi ise ailesinden saklamaya çalışmaktadır. Tam şirketini satmak üzereyken, beklenmedik bir olay yüzünden ailesi, imparatorluğu ve işlediği suç arasında sıkışıp kalır. (www.sinemalar.com)

80'lerden kalma bir film.
Richard Gere bildiğimiz adam herşeyiyle eski filmlerindeki gibi. Aynı yani, ileri geri gitmemiş.
Filmin konusu ve sunumu vasat. İzledikçe bir ışık görürüm belki bir rüzgarla yönü değişir diye umut ettim ama olmadı. Hiç şaşırtmadı. Biteviye.
Oldu da bitti maşallah şeklinde bağlandı ve bitti film.
Susan Sarandon'un oynadığı karakter filmin sonu için bu kadar önemliyken tüm film geride bırakılmış ve sığ kalmış.
İzlendikten hemen sonra unutulacak hiç iz bırakmayacak bir film. Maalesfe yıllardır televizyonda izlediğimiz sıradan filmlerden bir adım öne çıkamamış.



10 yorum:

Imge dedi ki...

Umut Işığım'dan umutluydum bak..:) Bizde de izlenecekler arasında ilk sıralarda duruyor ama vasat diyorsun demek.

Benden minik bir tavsiye: Artık ezbere bildiğim hikaye falan demeden bu aralar Anna Karenaina'yı yakala mutlaka Sinemcim.. Pişman olmazsın..
Sevgiler..

Sinem Ergun dedi ki...

İmgecim bende punaları görünce bir umutlandım ama Umut Işığım söndü:)))) Anna Kareninayı hiç kaçırırmıyım gittim tabi, henüz yazmadım:) Bence çok iyi bir uyarlama olmuş değişik bir fikir olmuş görsel olarak da çok doyurucuydu, biraz Lars von Trier'in Dogville'iinden esinlenmiş gibi gedli tabii o bu tarzın en uç noktası ve şahaserdir:) Sevgiler...

Leylak Dalı dedi ki...

umut ışığım hakkındaki görüşlerine aynen katılıyorum. Oscar yakında Eurovision'a dönecek korkarım. Son derece sıradan bif film, tamam eğlenceli ama bu Oscar alma kıstası mı? Totem konusundan illallah ettim ve R.de Niro artık diz battaniyesini örtüp Tv izlesin diyorum :) (Abarttım kabul ama Oscar biraz da gençlere gitsin yahu)

Sinem Ergun dedi ki...

Robert de Niro buaralar her filmin içine sıkıştırılmış hakikaten:) Joker gibi, her filme de yakışıyor ama yaşlı kurt:)) bakalım Oscar goooos to kim:)

Sibelbek dedi ki...

Richard Gere'in oynadığı hiç bir filmi keyifle izleyemedim ben... sevemedim gitti! :/

Unknown dedi ki...

Sinem açıkçası Umut Işığım'ı vasat bulmana şaşırdım :) Şöyle söyleyeyim 30 yıldır ilk defa 4 oyunculuk dalında adaylık alan bir film var ve bu kadar iyi oyunculukların olduğu o kadar da film yok aslında. Ben açıkçası çok beğendim ve Oscar için en büyük adaylardan biri bu film :)

Sinem Ergun dedi ki...

Ata bende bugün senin yazını okudum ve şaşırdım:)) 4 adaylık acaba aday sıkıntısından mı diye düşünüyorum ben, özellikle anne rolü yardımcı kadın oyunculuk dalı için çok yetersiz değil miydi. 30 yıl sonra böyle bir tesadüfün bu filme denk gelmesi çok yazık ve haksızlık:) Eğer Oscar ödüllerinden birkaçını toplarsa şaşırmıycam seçildiklerine göre:)

Unknown dedi ki...

Anne sürpriz oldu evet, ama özellikle Jennifer Lawrence Oscar'ı kesin kazanacak söyleyeyim :)

Adsız dedi ki...

Ben vasat bulmadım.Özellikle konusu itibari ile pat karkterini izlerken ağladım çünkü benim kardeşimde manik depresif tedavi görüyo öfke kontürolü yok ve bu hastalık oldukça yaygın bir hastalık bir çoğumuzda var ama farkında bile değiliz.Pat in anne ve babası neler yaşadıysa flimde bir çoğu bizim başımızdan da geçti çok gerçekçi bir hikaye hayatın içinden diğer flimlerle kıyaslamıyorum bile Hersene oscra aday gösterilen flimlere dikkat edin ya dönem flimi ya ortadoğuyu veya 2.dünya savaşında amerkikanın karşısında olan ülkeleri eleştiren misyonerlik dolu flimler ödül alıyo.

Yemek tarifleri dedi ki...

Harika filmler olmasa da izlenebiliro kadar da kötü değiller