11 Şubat 2013 Pazartesi

İki Pratik Çorba Tarifi

Bizim evde genelde hep aynı şeyler pişiyor. Nedense, elimizin altında internet, kitaplığın rafında yemek kitapları hatta televizyonu her açışımızda izlerken "aaa ne güzel bu tarif kolaymış" dediğimiz binlerce yemek programı varken gidip gidip aynı alışveriş malzemeleri ve aynı yemekler yapıp duruyoruz. Kardeşimle de aynı konuyu konuşuyoruz o da aynı şeyden şikayetçi ve fakat kardeş olmamıza rağmen onlar farklı şeylere takılmış durumda:)
Mesela bizde haftada bir Yayla çorbası yapılır, köfte mutlaka dipfrizde hazırdır, Bulgur pilavı pişer sıksık, onun haricinde mevsim sebzelerinin kymalısı veya zeytinyağlısı. Çok klasik yani, ve aşamıyoruz bunu:)

Alışkanlıkları kırmak gerekli, özellikle yemek pişirmek konusunda bence, en keyif alınan şeylerden biri değil mi yemek yemek, bunun için veremiyor muyuz kiloları:)

Size iki değişik çorba önerim olacak, adları yok, aslında var da tariflere sadık kalamıyorum ben, genel de evde ne varsa malzemelerine göre şekilleniyor yemekler, siz de aklınıza kesen mazemeleri ekler çıkarırsınız isteseniz.

Ha bir de benim tariflerim de pek detaylı malzeme miktarları olmaz maalesef çünkü göz kararı yaparım:) Birazcık mutfak deneyimi olan herkes zaten yapabilir korkacak birşey yok:)

1. Çorba (Ekşili, kıymalı, arpa şehriye çorbası)

Aslında size hakiki Arap Çorbasını anımsatacak.

Kıyma, soğan, salça kavrulup içine rendelenmiş havuç katılarak biraz döndürülür sonra kaynar su eklenip içine arpa şehriye atılır. Kaynayınca maydonoz eklenir.

İsteyenler limon sıkıp içebilir (ki mutlaka eklense iyi olur:)
Bir de kırmızı acı biber çok yakışıyor.

2. Çorba (Sütlü ve Mısırlı Çorba)

Çok basit ama çok lezzetli bir çorba,

Un ve tereyağını kavurup sütü ekleyip, kaynatıyor içine bir konserve mısır ekliyoruz, bol bol maydonoz, biraz tuz, karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.

Tek cümlelik bir tarif:)

Biraz ilham verebildiysem ne mutlu bana,

Afiyetler olsun

2 yorum:

Deniz dedi ki...

:) ellerinize sağlık. çok pratik ve lezzetli geliyor kulağa, mutlaka denemek lazım, annemin tarifleri gibi göz kararı olması aslında her şeyin çok basit olduğunun kanıtı :)
teşekkürler

Jane dedi ki...

Merhaba yeni bir kartpostal etkinliği başlattım, sizin de haberiniz olsun istedim. Katılmak ister misiniz?

http://delikitap.blogspot.com/2013/02/postcard-kardesligi-etkinligi.html