6 Ocak 2010 Çarşamba

Kısa Kısa Sanat Haberleri

Kendi ajandıma alıyormuşcasına aşağıda sıralayacağım etkinlikler belki ilginizi çekebilir. Benim için hepsini takip etmek mümkün değil ama bu etkinliklere katılanlar olursa paylaşırlarsa sevinirim.

1) 15 - 17 Ocak tarihleri arasında Japon Filmleri Festivali Maçka Cinebonus G-Mall sinemasında ücretsiz olarak yer alacak. 7 tane Japon kültürünü sergileyecek film gösterimde olacak. 
(Bir geyşanın anıları filmini çok beğenmiştim, her nekadar Spielberg filmi olsa da, masalsı bir tadda anlatılsa da ve de günümüzden 80 yıl öncesinin hikayesi olsa da Japon kültürünü sergilemekteydi. Ben çok zarif, kırılgan ve saygılı buluyorum Japon halkını ve günümüzdeki yaşantılarınıda merak ediyorum bu yüzden en azından 1 film izlemeyi düşünüyorum.)

2) 7- 21 Ocak tarihleri arasında Akbank Sanat'ta Barok Müzik Günleri kapsamında dünyaca ünlü müzisyenler 4 ayrı konser verecekler.
(Barok müzikle ilgili kısa bir bilgi: Dönemi 1600-1750 yılları arasıdır. Rönesans döneminin müzik yapısı, tekdüze olması örneğin çalgıların eseri aynı anda başlayıp aynı anda bitirmesi şeklindedir, ses seviyesi ise hep korunmuştur. Barok dönemde müzik daha karmaşık bir yapıya bürünür ve ses seviyesi sürekli değişmektedir. En önemli sanatçıları arasında Johann Sebatian Bach, Mozart, Haydn sayılabilir.)

3) Rahmi Koç Müzesinde Küratör David Pilosof tarafından derlenen farklı ülkelerden ödüllü fotoğraf sanatçılarına ait sualtı fotoğrafları sergilenmekte.
(Ben 1 yıldız dalıcıyım, ve denizin altının ne muhteşemlikte olduğunu çok derinlere ulaşma yetkisine henüz sahip olamasamda biliyorum. Bu dünyayı resimlerle ve belgesellerle keşfetmek içi tavsiye ederim.)

4) 3 boyutlu filmler 2010'da çoğalıyor. Çok talep görmesi üzerine yeni 3 boyutlu filmler yakında vizyonda olacak. İşte bazıları: Tim Burton’ın "Alice Harikalar Diyarında" ve Zack Snyder’in yönettiği "Guardians of Ga’Hoole", "Piranha"  ve "13. Cuma" filminin üç boyutlu yeni versiyonunun da gösterime girmesi bekleniyor.
 2010’da üç boyutlu olarak gösterime girecek filmlerden biri de "Testere 7". Peter Jackson’ın yapımcısı olduğu Steven Spielberg’in yönettiği "Tenten- Tekboynuz’un Sırrı" filminin de 2012’de gösterime girmesi bekleniyor.

Şimdilik bukadar. Ruhumuza afiyet olsun.

6 yorum:

Sibelbek dedi ki...

Yeni gelecek 3 Boyutluları bilmiyorum ama Avatar tek kelimeyle muhteşemdi :)

Duygu Phillips dedi ki...

Alice Harikalar Diyarında'nın küçükken heyecanla takip ettiğimiz çizgi film dizisine bayılırdım. Bu haberi duymak beni çok heveslendirdi. Tim Burton'dan nefis bir film geleceğine eminim ancak beklentilerim var. Bakalım nasıl olacak? Seyredelim konuşalım. Bu arada Tim Burton'un web sayfası çok eğlenceli. Tavsiye ederim.

Sanat Notlari dedi ki...

Tibet'in annesi: Avatar görsel olarak harika tasarlanmıi ve hayata geçirilmiş bir film bunun için 10 yıl çalışılmış, bakalım diğerleri vizyona girsin kıyaslarız.

Sevgiili Duygucum Tim Burton benimde favori yönetmenlerimden beraber gideriz belki, önerin için saol öptüm

Sevgi Küçük dedi ki...

işte bu yüzden Ankara'da yaşamaktan zevk almıyorum! Bende istemez miyim böyle bir ajanda oluşturayım? :(
Neyse, bende elimndeki ile idare edip yazları "İstanbul Kültür Turları"ma devam ederim!! :)

Adsız dedi ki...

yaa aradığımı bulamıyorummmm nolur yardım edin!!!türkiyeyi ve dünyayı etkileyen sanat haberleri bulmam lazım...

Sanat Notları dedi ki...

netür birşey aradığını daha detaylı verebilirsen ve sana nasıl ulaşabilirim bildirirsen yardımcı olmaya çalışırım.