23 Haziran 2010 Çarşamba

Yaz için kitaplarım hazır:)

Benim için en güzel hediye kitaptır. Birine hediye olarak kitap almak da çok zevklidir.

Onun ilgi alanlarını, sevdiği konuları, meraklarını ve kişiliğini düşünerek alınmış bir kitap ona nekadar değer verildiğini de gösterir aslında. Birine hediye olarak kitap seçmek sadece kitapçıdan yeni çıkanlardan birini kapmak demek değildir çünkü.

Bana da hediye getirilen her kitap için biliyorum ki alan kişi o süreçte beni düşünmüş ve beni memnun edecek bir seçim yapmış. Yani beni anlamaya çalışmış, beni tanıdığını ortaya koymuş. Bunlar benim için çok değerli işte.

Geçenlerde doğumgünümü geride bıraktık ve harika kitaplar armağan edildi bana.
Öncelikle sevgili eşim son zamanlardaki ilgi alanlarıma ve merakıma uygun olarak iki kitap seçmiş bana.

- İzmler -  Sanatı Anlamak -  Stephen Little

Süper bir kitap, Batı sanatında Rönsanstan itibaren bütün akımları kısa kısa tanıtıyor, örnekler veriyor ve harika resimlerle donatılmış. Sağda solda ahkam kesmek, küçük bilgilerle fikir yürütmek için ideal bir kitap, tam bana göre hap yap yut:)

- Dijital Fotoğrafçılık -  Tom Ang

Bu kitap ile cici makinamla harikalar yaratmama az kaldı. Çok teknik olmayan anlatımı, ve her türlü efekti yaratmayı incelikleriyle anlatan bol görselli bir kitap. Bir elimde makina bir elimde bu kitapla bu yaz çok dolşaırım herhalde.

İkinci set kitaplarımı ise, beni benden çok tanıyan gerçekten kişilik analizinde bir usta olan canım arkadaşım Müge armağan etti bana.

Unutulan Kraliçe - Vanora Bennett

Kitap seçiminde kendini ve benim ilgi alanımı harmanlamış, bayıldım bu ilişkiye. Mügecim, Avusturya kraliçesi Sissi'nin fanatik taraftarıdır, kitabı da, kapağındaki kızın elbisesini Sissi'ninkine benzettiği için almış bana, gerçi konu olarak da çok benzerlikler var. Severek okuyacağıma eminim.

Diğer kitabı da son zamanlarda ortak yaptığımız projedeki rolümü düşünerek seçmiş. Harika bir grupla Ajanda adlı aylık online çıkardığımız dergiyle küçük bir demo çalışma ortamı doğduğu için bana bu kitabı almış.

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı - Stephen R. Convey

Son zamanlarda çok popüler olan ve pek çoğunuzun zaten bildiği bu kitap aslında herkesin başucunda bulunmalı. Kendimizi ve başkalarının üzerindeki etkimizi anlamamıza ve davranışlarımızı geliştirmemize yardımcı olmayı hedefliyor.

Dah önce bana hediye edilen diğer kitaplardan biri burada diğeri burada.

Siz neler okuyacaksınız bu yaz?

11 yorum:

ceren dedi ki...

en sevdiğim hediyedir benimde. özellikle de söylediğin gibi, alınan kişiye uygun kitaplar alınırsa.. "sahilde kafka" mesela, çok güzel bir hediyeydi:)

ben 2 tane kitabı yarım bıraktım, çok huyum değildir ama dayanamadım. o yüzden iyileşmek adına murat menteş "korkma ben varım" okuyorum şu ara. dili ve mizacı çok güzel, tavsiye ederim okumadıysan.

thalassapolis dedi ki...

Kitap muhteşem bir hediyedir...ısrarla doğumgünüm yaklaşınca "bana hediye alcaksanız kitap alın" nidalarıma sağolsun hep bir tanecik yeğenim karşılık verir ve bana çok güzel kitaplar hediye eder. Önünmüzdeki yaklaşık bir ay içinde okuyacağım kitaplar:
1. Bizans - Cyril Mango
2. Rogar Ackroyd Cinayeti - Agatha Christie
4. Bu Ülke - Cemil Meriç
5. Huzur - A. H. Tanpınar
6. Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir - Tim Seldin

iyi okumalar, bol kitaplı günler

Sinem Ergun dedi ki...

Ceren, murat menteşi okumadım, tavsiyeni gözönünde bulundurucam:)
bir bloger tavsiye derfteri yapıcam kendime, filmler, kitaplar, ne güzel tavsiyeler oluyor bayıldım bu işe,

Sinem Ergun dedi ki...

thalassapolis, bukadar kitabı biraya sığdırman müthiş birşey, buarada 6 nolu kitap ilgimi çekti, bitirdiğinde yorumunu takip edicem umarım yazarsın,

Huzur'u anneaneme hediye etmiştim, zevkle okudu ve anlattı, bir dönemi ve sıkıntılarını farklı bir hikayeyle anlatıyor, birara bende okurum belki,

sanada bol keyifli okumalar diliyorum

thalassapolis dedi ki...

Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir isimli kitap son dönemlerde oldukça popüler olan Montessori Eğitimi üzerine yazılmış bir kitap, bu yöntem ile çocuk yetiştirmeyi anlatıyor. Okur okurmaz paylaşırım şimdi minik bir ön bilgi vermek istedim ;)sevgiler

francesca mckennitt dedi ki...

Ne kadar şanslısın, ben de her doğum günümde kitap isterim ama bana ne alacaklarını kestiremeyen arkadaşlarım ve ailem sayesinde başka şeylerle karşılaşırım :) Tıpış tıpış kitapçılara bir başıma giderim sonra.

Sinem Ergun dedi ki...

Francesca, kitap aslında zor bir hediye, sen en iyisi onlara bir liste ver:) aslında kitapçılarda, sahaflarda vakit geçirmek gibi güzeli yok, bu zevki sana bırakıyorlar demek ki:)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili Sinem öncelikle doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yarınların olsun sevdiklerinle birlikte.
Kitap kimileri için doğum günü hediyesi için uygun görülmez ve acabalara neden olur.Aslında en güzel hediyedir ddiye düşünmüşümdür hep.Kişinin ilgi alanlarına yönelik alınan kitap ne hoş bir hediyedir.
Bu arada AJANDA harika bir dergi.Seninle birlikte emeği geçen herkesin eline sağlık. Sevgilerle!

Sinem Ergun dedi ki...

Sevgili Zühre çok teşekkür ederim, dileklerin hepimiz için geçerli olsun umarım.
Kitap armağanının içine birde yazı düşüldümü tam olur:)
Dergiyi beğenmene sevindim yakında yeni sayımızı yayınlıyacağız, heyecanla yorumları bekliyoruz.
Tekrar teşekkürler..

Lou dedi ki...

Yazımda blogunuzun adı geçiyor..

http://april-ls.blogspot.com/2010/07/kultur-sanat-bloglar-lounun-en.html

Günün Notları dedi ki...

Kesinlikle aynı fikirdeyim; kitap muhteşem bir hediye :) Benim de okunmayı bekleyen bir sürü kitabım bulunmakta. Ancak yaz için seçtiğim birkaç tanesini yazmak isterim :

* Winkie - Clifford Chasse
* Kirpinin Zerafeti - Muriel Barbery
* Sahilde Kafka - Haruki Murakami
* Müfettişler Müfettişi - Orhan Kemal
* Üçkağıtçı - Orhan Kemal
* Mitologya - Edith Hamilton