8 Temmuz 2010 Perşembe

Postayla gelen sürpriz - Winkie

Dün postayla gelen hediye beni ve açgözlü kütüphanemi çok sevindirdi.
Postadan 80 yaşında bir oyuncak ayı çıktı. Adı Winkie..

Önce blog arkadaşlığı daha sonrada Ajanda ailesinden akrabalığımız olan, düşünceli arkadaşım, bir kitapkurdu ve yaşamını sanatın her türünü takip ederek zenginleştiren Banu, bana harika bir kitap hediye etti hem de sürpriz olarak.

Ajanda fikri çıktığından beri büyük bir heyecan ve hevesle harika yazılarını hazırlayan, seçkin kitap ve yazar incelemelerini yayınladığımız Banu'cum, daha önce adını duymadığım (nasıl kaçırmışım bilmem) bu kitabı, türlü türlü kandırmacalarla sürpriz olarak bana ulaştırmayı becerdi.

Bu arada içini açıp baktığımda sevgili Çavlan'ın çevirisi olduğunu gördüm. Bu da kitaba benim için ayrı bir değer kattı doğrusu.

Çavlan'ın yazılarını büyük bir keyifle takip ediyorum uzun zamandır ama henüz çeviri yaptığı bir kitabı okumamıştım, eminim ki  büyük bir ustalıkla hazırlamıştır bize kitabı.

Okumak için çok çok sabırsızlanıyorum,

Merak edenler için arka kapağındaki yazıyı iletiyorum, eminim sizde hemen yola düşeceksiniz kitabı almaya:))

Clifford Chase'in bu ilk romanında baş kahramanımız Winkie adında bir oyuncak ayı...


Yaklaşık seksen yaşında olan bu sevimli ve bilge ayıcığın hayat buluşuna ve sonrasında yaşadığı kimi zaman komik kimi zaman hüzünlü olaylara tanık oluyoruz.


Terörün hakim olduğu çağımızda ve teröre savaş açan Amerika'da geçen romanda Winkie dünyanın en tehlikeli teröristi ilan ediliyor ve yaklaşık 9500 suçtan aranıyor.


Bir orman kulübesinde yakalanan kahramanımız hapse atıldıktan sonra, dünyaya ilk geldiği andan itibaren neler yaşadığını hatırlamaya başlıyor.


Yaşamı, insanları ve kendini sorgulayarak birtakım cevaplar arayan Winkie'nin trajikomik öyküsü, paranoya dolu bu dünyadaki duruşumuzu yeniden değerlendirmemiz için bize bir davetiye sunuyor. "Bir oyuncak ayının duygusal ve etik ezaları, dehşet dolu çağımızın bu hayret uyandıracak derecede etkili alegorisini şekillendiriyor..


[Winkie] akla gelebilecek her safta bulunan açıklık ve direnç için bir savunma niteliğinde.. Kaçırılmaması gereken bir kitap."

2 yorum:

Dışavurum dedi ki...

Banucuğum , düşünceli arkadaş ... Aynı süprizi bana da yaptı , çookk mutlu etti beni !
Kitab klubümüzle bu ay Winki'e yi okuyacağız.
Sonrasında blogda yorumlarımı paylaşacağım.
İyi okumalar Sinemciğim , sevgiler ...

Çavlan dedi ki...

sevindim resmen :) umarım seversin kitabı, ben çok severek çevirmemiştim açıkçası (acemiydim falan!) ama aslında bayağı ilginç bir roman.