18 Eylül 2012 Salı

Anadolu Yakasında Güzel Sergiler Var:)

Sergi gezmek istersek ya Taksim Karaköy tarafına ya da SSM için Boğaz'a gitmek gerekir. Anadolu yakasında oturanlar için ise Caddebostan'da Kültür Merkezi'nin içinde her 3 katında sürekli değişen sergiler olduğunu unutmamak gerek.

Bağdat Caddesine çıkıyorsanız CKM'ye ara ara uğramakta fayda var.
Şimdi size CKM'de önümüzdeki günlerdeki sergilerle ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. Benim ilgimi çeken bu sergiler belki sizinde yolunuzu oraya düşürür:)

Saray Porselenleri 15-30 Eylül 


15-30 Eylül 2012 Performansbir Katı Porselen süsleme sanatının önde gelen isimlerinden Ferayi Aygüler ve Süheyla Erkoşar “Saray Porselenleri” adlı sergisini sanatseverler ile buluşturuyor. Birebir aynı veya stilize edilmiş desenler ve renklerle yeniden yorumlanarak tasarlanmış, yarının antikaları olabilecek yoğun emek ve beceri isteyen tasarımlar, 15-30 Eylül tarihleri arasında CKM Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Mevsimlerle İstanbul - Yapı Kredi Selahattin Giz Koleksiyonu’ndan 1925 – 1955 İstanbul Fotoğrafları Sergisi  12 Eylül 5 Ekim



XXIX. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi 10-23 Ekim

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada Karikatür Oscarları olarak bilinmekte. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçiciler kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor. 
Serbest konulu bu yılki yarışmanın birinciliğini Türk sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh’in aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 10-23 Ekim 2012 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde izlenilebilir. 

Tankut Öktem Retrospektif Sergisi 10 Ekim


Ankara, Manisa, Kastamonu, Zonguldak, Uşak, Çanakkale heykelleri gibi birçok il meydanımızda yüzden fazla esere imza atan, çok figürlü heykelleri kent meydanlarını tanımlayan Türk Heykel Sanatının büyük ustası Prof. Dr TANKUT ÖKTEM `i aramızdan ayrılışının 5. Yılında anıyoruz. 

Bu sergi, sanat yaşantısı boyunca formların, ışığın, gölgenin arayışını sürdüren; efelerden, ozanlardan, Kuvayı Milliye Destanı’na kadar pek çok değeri heykelleriyle yaşatan Tankut Öktem’in aramızdan ayrılışının besinci yılında, retrospektif sergisiyle sanat hayatının tüm dönemlerine ışık tutuyor. 

Caddebostan Kültür Merkezi, Cumhuriyet bayramımızın 89. Yılını kutlarken 30 Ekim 2012`de Cumhuriyetin büyük heykel ustası, taşı bronzu vefaya dönüştüren Prof. Dr Tankut Oktem`in retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor.


Akgün Akova "Öpülecek Kadar Sevilen Kentler" 2 Ekim


Şair ve fotoğraf sanatçısı Akgün Akova, “Öpülecek Kadar Sevilen Kentler”adlı fotoğraf sergisinde yine kentten kente “ışığın bavulu”nu taşıyor. 
Gökkuşağına şiir yazdırır gibi… 
Renklere oyun oynatır gibi… 
Akova, “Bir çift kanadın bir altın madeninden daha değerli olduğunu” fısıldayarak, bizi Capetown’dan Prag’a, Montreal’den Paris’e, Varşova’dan Tunus’a, Oslo’dan Viyana’ya, Zürih’ten Umman’a uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Serginin sanat danışmanlığını Gülden Akıncı yapıyor. 

"Neyden Heykele" Abartık Sergisi 11 Ekim


Abdullah Şengörenoğlu Geçmişten bu yana insan yaşamında bir şekilde yer alan Kargı, abARTık ile, dünyada ilk kez ironik küçük figür ve heykelciklere dönüşmüştür. 
Yapılan araştırmalar dünyada şimdiye kadar kargının sanat amaçlı kullanılmadığını göstermektedir.

Ekim Geçidi 11. Cumhuriyetin 89. Yılında 89 Sanatçı 27 Ekim


Cumhuriyet’imize bir saygı duruşu olarak 2002 yılından bu yana gelenekselleşen sergiler bu yıl onuncu kez düzenlenmektedir. Bu sene beşyüzün üzerinde sanatçınının bini aşkın yapıt ile katılımı sağlanmıştır. 
Cumhuriyet kutlamalarını ülke çapında sanat etkinlikleriyle renklendirme amacıyla yola çıkan Modern Sanatlar Müzesi Derneği sergisi bu sene de Caddebostan Kültür Merkezinin ev sahipliğinde sergileniyor. 

Detaylı bilgi için: www.ckm.gen.tr



1 yorum:

Not Defteri dedi ki...

Mevsimlerle Istanbul...
......
Bu baslik, beni; babamla Beyoglu'ndaki sinamalara gittigimiz 68-73 yillari arasindaki "her mevsimi siyah beyaz" Istanbul gunlerine goturdu..
....
Sevgilerimle..
LA