2 Aralık 2010 Perşembe

Bu Nasıl Bir Öykü (Son Bölüm) ŞOK!

İHANET BİR BİLMECEDİR


Bundan sonra yapılması gereken tek şey onlar gelmeden önce bu odadan ve Ömer’den kurtulmaktı. Plan işlemeye başlamıştı bile. Orada karar vermişti, Prof. Simon ve Ahmet ile yediği yemekte. Prof. Simon’un gırtlaktan gelen mekanik sesi ile anlattığı hikayeleri dinlemiş, gözlerinde saklı ateşi tanımış, kendini koruma içgüdüsünün verdiği imdat çağrıları ile bu adamın istediğini elde etmek için bütün bir şehri kılıçtan geçirmekten çekinmeyeceğini anlamıştı. Bu oyunun sonunda kim kazançlı çıkacaktı? Prof. Simon’u ve onun arkasındaki gücü belki bu kez atlatacaklardı. Ya sonra… Sonra ne olacaktı? Nereye kadar kaçacaklardı? Ömer’in peşinden sürüklenerek çıktığı bu yolcucukta şehrini, ülkesini terk etmişti. Şimdi de Yıldız Sistemini mi terk edecekti? Kim koruyacaktı onu? Erkin Amca’mı ? Zavallı adamı böcek gibi ezebilecek bir güç vardı karşısında. Sahi Erkin Amca kimdi? Aradan geçen bunca zamanda sonra onun hakkında ne biliyordu? Ona neden güvenebilirdi? Yıllarca Pamuk Ninem diye sarıldığı kadının bile kim olduğunu yeni öğrenmemiş miydi?

Kim koruyacaktı onu ? Ömer mi? Onun ürkek, çekingen Ömer’i mi? Yıllardır itiraf edemediği bir gerçek üzerindeki baskının etkisiyle çıkıyordu zihninin derinliklerinden. Hiçbir zaman itiraf edemediği, itiraf etmeyi sevgisine ihanet olarak gördüğü çıplak gerçek. Evet, o Ömer’i sevmişti. Ama bir kadının, bir erkeği sevdiği gibi değil. Sevgisinin içine gizlenmiş acıma duygusu, saklandığı kovuktan çatal dilini çıkartıyordu artık. Artık biliyordu, onunki aşk değildi. O, Ömer’in çaresizliğini sevmişti, ürkekliğini, korumasızlığını… O, Ömer’in kendisine bağımlılığına aşıktı. Yıllar geçip onlar büyüdükçe bir yandan Ömer’in ona olan bağımlılığı, beri yandan onun Ömer’in müptelalığına olan hayranlığı büyümüştü. Taşınamayacak bir yük kadar büyümüştü.

Kendisini nasıl bir akıbetin beklediğini bile bilemediği bir masada son akşam yemeğini yiyordu belki de. Kararını verdi. Kararını verdikten sonra kulağını işaret edip çantasından kağıt kalem çıkarması, doğru oda numarasını yazması ve yaptıkları amatörce planı ifşa etmesi çok uzun sürmedi. Kulaklıktan kendisini dinleyenlerin bir şey hissetmemesi için Ahmet ile baygın üniversite anıları hakkında konuşurken takındığı soğukkanlı tavra kendisi bile şaşırdı.

Yazan: http://stardustt.blogspot.com/

13 yorum:

Narçiçeği / kültür sanat edebiyat müzik dedi ki...

müthiş, çarpıcı çok beğendim.

sarkaç dedi ki...

Absürd bir son hayal etmiştim ama gerçekçi insan davranışını da beğendim bu sonda. Devam filmi gelecek mi?

Sinem Ergun dedi ki...

sabah sabah tokat yemiş gibi oldum, ama nedense hoşuma gitti:))
Yani aslında biraz acımaszı olmuş, Aslı yıllardır beraer yaşadığı adamı iki dakkada sattı, Simpon da da bir ikna kabiliyeti varmış ki sorma, sonra bitişte Aslı Ahmetle sohbet ederken görüldü, biz hiç Aslıyı böyle bilmezdik:))))

Ama yinede uzay gemisine binmemelerine sevindim:)

Çok şaşırtıcı Stardustt, eline sağlık..

kara kitap dedi ki...

dün de insanların kötü olduğuna bir kez daha şahit olmuşken benim için çok yaralayıcı bir son olmuş.yıktın beni stardustt.

Av. Levent Öge dedi ki...

yaşasın kötülük:)

biliyorum bazı kopukluklar ya da daha fazla açıklanması gereken konular var ama ben bunu son birkaç bölüm yayınlanmadan az buçuk tasarlamıştım. o yüzden hikayeye tam oturmamış olabilir.

Müge dedi ki...

ohh bitti..
Herkesin eline sağlık :)

Adsız dedi ki...

çok çarpıcı ve güzel bir interaktif çalışma oldu bu emeği geçen herkese teşekkürler :))
final çok heyecanlıydı..

Aslısın dedi ki...

Eline sağlık, çok iyi bir final olmuş.
Hikayeyi ve Aslı'yı-Ömer'i başlatan kişi olarak bir yorumum olacak.
Tuhaf bir şekilde Aslı'nın merhametle karıştırdığı duygularla ilgili farklı bir tespit ve çıkarım yapmışsın.

Acıdığı için Ömer ile birlikte olmak. Aslı'yı anlatırken aslında büyük oranda kendi çocukluğumu anlatmıştım.
Bu benim de yapabileceğim bir şeydi, yani o takıntılı, dünyanın yükünü omzunda taşıdığını sanan küçük kızın.
Bu açıdan da çok etkiledi beni bu son.

Av. Levent Öge dedi ki...

aslında biraz çekinerek yazmıştım ama beğenildiğine sevindim. emek veren herkese teşekkürler

Estar Abi dedi ki...

Finalin sadeliği hoşuma gitti. Yüksek tansiyonu yavaş yavaş eritip okuyucuyu rahatlatan bir son olmuş.

CEPAYNASI dedi ki...

müthiş bir son:)))
alkışlıyor ve bu etkinliğin içinde yer aldığım için mutlu olduğum bir kez daha belirtiyorum:)

teşekkürler sinem...

Unknown dedi ki...

En zor şeylerden biridir final yazmak malum tüm diziler, filmler sonları yüzünden eleştirilmişti bence güzel bağlandı, bir kez daha herkesin eline sağlık.

. dedi ki...

Beklemediğim bir son olduğu gerçek ama sanki biraz daha detaya ihtiyacı varmış gibi geldi...
Elinize sağlık...