14 Ocak 2011 Cuma

Sanat Notları Kimliğini Şaşırdı:)) Zencefilli Kurabiye Tarifi

Evet sayın izleyiciler Sanat Notları'nda bir ilk yaşanıyor! Bugün çok değişik bir konuda yazı hazırladım.

Kendime bir çizgi belirlemiştim, ve bir yıldır o çizgide notlarımı alıyordum. Son zamanlarda yavaştan yavaştan çizgi dışı manevralarım olmaya başladı:)
Hatta birgün bir mesaj bile almıştım "kendini çok sıkma blogunun adı Sanat Notları diye illa sinema veya kitap konularında yazmak zorunda değilsin" diye.
Doğru bir tespit:)
İşte bugün bir tarifle karşınızdayım.
Dün zencefille tanışmamı anlatmıştım. Sevgili Berna'da çok iyi bir zencefilli kurabiye tarifi bildiğini söyleyip bana yolladı. Ben de bugün uyguladım . İşte fotoğraflarla belgesi.


Berna'ya çok teşekkür ederek bu güzel tarifi herkesle paylaşmak istiyorum.
Malzemelerimiz:

-2 yumurta
-50 gr tereyağ
-1 çay bardagı sıvı yag
-4 kahve fincanı pudra şekeri
-2 tatlı kaşıgı zencefil
-2 tatlı kaşıgı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-aldıgı kadar un
Zencefil ve tarçını olcusu damak tadina göre ayarlayabilirsiniz.

Yapılışı
Tereyagını eritin.
Tum malzemeyi karıştırıp bir hamur yapın.
Merdane ile açıp şekilli kalıplarla kes.
180 derecede fırında pisirin. (yaklaşık 15 dak)
Soğuyunca üstüne pudra şekeri ele.

Fırında çabucak pişiyor, aklınızda olsun.

Sanat Notları'nda durdurulamaz not: Bakın fotoğrafın yanına bir kitap iliştridim. Yekta Kopan'ın Karbon Kopya isimli öykü kitabı.
Yekta Kopan'ın öykülerini çok severek okuyorum, çok özgün hikayeler yazıyor, hayatın içine sıradışı bir bakış açısı var. Her kitabı vazgeçilmez bir başucu arkadaşı.

Herkese afiyet olsun...





25 yorum:

Narçiçeği / kültür sanat edebiyat müzik dedi ki...

tarifinizi bu akşam uygulayacağım :)
ellerinize sağlık:)

kara kitap dedi ki...

kupanın aynısından leylak dalı'nda da var. ayrıca yemek yapmak da bir sanattır.yaşamak başlı başına bir sanat zaten.hayatımız da bizim sanat eserimiz.doğru yaşayalım da ortaya ucubeler çıkmasın!!!

kara kitap dedi ki...

:)))))))) gülümsemeyi unutmuşum. :)))

sarkaç dedi ki...

Kurabiyeler bir sanatçı dokunuşunu ve duruşunu yansıtarak blogunuzun kimliğine uyum sağlamış.

Unknown dedi ki...

süper görünüyorlar, ellerinize sağlık... ben de yarın deneyeceğim bu tarifi...

www.macerakitabim.com dedi ki...

Selam,
''Hayat seni güldürmüyorsa,espriyi anlamadın demektir.''Çehov haa:))))
Geçen sene bayıla bayıla bir kitap okudum.Shantaram diye..Nasıl sevdim kitabı..Çok kalın bir kitap olmasına rağmen,kitap beni benden aldı,bitirene kadar koptum hayattan resmen..Kitabın kapağında bu cümle vardı.Etrafımdaki herkese tekrarlamaya başladım bu sözü ama ben kitabın yazarının söylemiş olduğunu düşünüyordum bir senedir:)))))Öğrenmiş oldum bugün sayende..Bugünün kârı bana..Sevgiler

Müge dedi ki...

sanat insanına da böyle sanatsal işler yapmak yakışırdı ki zaten..

Berna'ya da, sana da teşekkürler.. ben de not alıyorum..

Biblio dedi ki...

Zencefilli kurabiye, kitap ve fincanın yanına çok yakışmış, ellerine sağlık.

İnsan bir süre sonra blogunu kişiselleştirmemek için zor tutuyor kendini, kendimden biliyorum :)

Berna dedi ki...

Hemen yapmışsın Sinem, afiyet olsun :)
Tarifi ben de bir yerlerden bulmuştum bir zamanlar, ama nerden hatırlamıyorum. Kurabiyeler uzun süre bayatlamıyor, bu özelliğiyle de sevdiğim bir tarif bu.

Herkese afiyet olsun :))

Sinem Ergun dedi ki...

Narçiçeği, eviniz mis gibi kokacak ne güzel:) Size de afiye olsun..

Kara kitap, mesajın çok güzel ve çok haklısın, Leylak dalı'yla zevklerimiz uyuşuyor demek keşke onun kadar zevkli olabilsem:)

sarkaç, çok teşekkürler, bu övgülerle elimde kamera mutfaktan çıkmam artık:)

Leylak Dalı dedi ki...

Çok iyi etmişsin canım, kurabiye yapmak da bir sanattır. Yekta Kopan'ı sunucu olarak severdim ama ilk kez bir kitabını yakınlarda okudum ve yazar olarak da çok beğendim.
Kara Kitap da yazmış, o kupadan benim de var, yoksa çok kıskanırdım:)))

Sinem Ergun dedi ki...

Özlem:) bende senin mesajınla bir kitap öğrenmiş oldum, aklıma yazdım:))

Müge, okadar da sanatsal değil canım:) mütevazi bir başlangıç diyim, çok çalışmam lazım çoooook:))

Biblio, okadar harika arkadaşlarım varki, herşey hakkında yazmak istiyorum, sanırım sende böyle hissediyorsun:)

Berna, harika bir tarifti, bugün yiyenler bayıldı, yalnız pişirme noktası çok önemli hemen gevriyor, çok dikkat etmek lazım bu kurabiye milletine:) Çok çok teşekkür ederim.

Sinem Ergun dedi ki...

Leylakcım, bu fotoğrafımda senden esinlenmedim desem yalan olur, bakıp bakıp hayran kalıyordum kompozisyonlarına, telifi nereye ödiyim:))

Çağdaş dedi ki...

Şu taglinedaki özlü sözü ilk defa duydum ve hoşuma gitti. Hatta çok hoşuma gitti (hayat seni güldür..).

Not: Tarifin benzerini eşim yapmıştı ama benim "tereyağı çooook kötü, sen zeytinyağı kullan" baskılarımla zeytinyağlı yapmıştı. Sonuç: Valla güzel oldu.

Giz dedi ki...

Kendinizden bir şey katarak yaptığınız her şey sanattır, aynı tarifi yapsam da inanın aynı olmaz. Bana özel olur ama aynısı değil :)
Böyle güzel bir tarif paylaşarak ne iyi etmişsiniz tebrikler, ellerinize sağlık :)

Giz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Aboooo!! Sinem'in şirazesi kaymış :)
Bu sayfada böyle bir post hoş durmuş ama :)

Sinem Ergun dedi ki...

Dün akşamda bir köfte tarifi veriyordum az kalsın, tuttum kendim, biri beni kendime getirmeli hemen:))

Müge dedi ki...

Sineeemm, tutma kendini ya.. Blog Bakanlığından ancak sanat yazıları yazabilirsin diye izin almış değilsin.. Burası bizim serbest bölgemiz değil mi? İçinden gelene ket vurma derim ;)

Köfte?? e hadi ama ;)))

Sinem Ergun dedi ki...

Mügeee:)) aslında bir de mercimek favası var sırada bildiğin gibi değil:)) coşturma beni, sonra blogun adını sanat mutfağım yaparmışım deeeeeermişim

Leylak Dalı dedi ki...

Sinemcim, ben de acılı bir çiğküfte ve bol samırsaklı işkembe çorbası tarifi beklemekteyim. Tabii ki her ikisi de sanatkarane bir şekilde dizayn edilmiş olarak:))))
Ay içinden ne geliyorsa yaz canım ya, biz bayıla bayıla okuruz:)

Müge dedi ki...

Blog adını "A be err türlü sanat notcukları" diye değiştirirsin :))

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Zencefilli kurabiye tarifinizi bugün uyguladım,birşey yapmak istiyordum evdeki malzemelere sizin tarif uydu.Şimdi ev mis gibi kurabiye kokuyor çok beğendim .Teşekkür ederim.

Sinem Ergun dedi ki...

Baykuş Gözüyle, çok sevindim, afiyetle yiyin, hiç bayatlamıyor ayrıca günlerce dursada aynı lezzette yeniyor, tabi kapalı kapta saklamak kaydıyla:)))

Nesobaby dedi ki...

Sinemcim aksilik olmazsa yarın ki toplantımıza buna benzer bir tarifle yaptığım ( ben kabartma tozu koymuyorum içine vanilya araması ve fındık koyuyorum ) kurabiyelerimden getireceğim :)))
Ama benimkiler biraz daha renkli olacak bakalım sürprizimi beğenecek misiniz? :)))))

(Tabi bu akşam bir aksilik olmaz da yapabilirsem :)))