15 Mart 2012 Perşembe

Sylvain Chomet - The Triplets of Belleville 2003- Animasyon film

The Illusionist ile kıyaslandığında farklı bir çizim olduğunu düşünüyorum, özellikle karakterlerde.  Bu sefer kahramanlar karikatürüze edilerek çizilmiş, keskin hatlara sahip ve çirkinleştirilmişler:) Buna retro tarzı çizim deniliyormuş.

Chomet'in ilk uzun metrajlı animasyon filmi olan The Triplets of Bellevile'in senaryosu da yönetmenliği de kendisine ait. 2003 yılında Oscar adaylığı da var
Filmde yine konuşma yok ama müzikler şahane. Görsel detaylar ve fotoğrafik kareler çok çok güzel. Eğlenceli bir konusu var, zaman zaman beni çok güldürdü. Bir çizgiroman okuyormuş gibi hissediyorsunuz.

Filmin konusu şöyle,

Yetim bir çocuk olan Champion'u büyük annesi Madame Souza büyütmüştür ve onun desteği ile yıllar süren çalışmaların ardından Champion, Fransa Bisiklet Turu'na yarışmacı olarak katılmayı başarır. Fakat Champion, iki yarışçı ile birlikte mafyalar tarafından kaçırılır.

Belleville adlı bir şehire kaçırılan Champion, burada bisiklet temelli bir kumar makinası için gün boyunca pedal çevirmek zorundadır.  Madam Souza ve Bruno büyük bir okyanusu aşarak Belleville adlı şehire gelir. Madam Souza'ya erkek torunu Champion'u bulabilmek için Belleville Üçlüsü adlı eski bir şarkıcı grubu üyeleri Violette, Blanche ve Rose yardım eder. (Wikipedia'dan alıntı)






Hiç yorum yok: