15 Haziran 2011 Çarşamba

Günün Önerileri "15 Haziran Çarşamba"

Çarşamba akşamı eğlenceli bir film izlemek isterseniz bu önerimi dikkate alın derim. Tabii Muhteşem Yüzyıl'ın karşısına ne önersen boş da diyebilirsiniz:)
Bugün açılışı bir Woody Allen filmi ile yapacağım. Eğer ünlü yönetmene karşı kulaktan dolma bir önyargınız varsa bu film onunla tanışmak için birebir olur. Bu filmden sonra sırayla diğer filmlerini izlemeye başlayacağınıza eminim.

Hollywood Ending - Woody Allen - 2002

Hollywoodvari Bir Son, bir zamanlar popüler olan bir yönetmenin yeni bir film teklifi sonucu tekrar kamera arkasına geçişini fakat stresden psikolojik olarak kör oluşunu ve kariyeri için bunu saklayarak çekimlere devam etmesini anlatıyor. Elbetteki başrolü Woody Allen kendisi oyunuyor, ve tam ona yakışacak bir rol olduğu için (pimpirikli, aceleci, mızmız, çok bilmiş) ortaya kahkahalarla seyredeceğiniz muazzam bir komedi çıkmış.

Not: (Woody Allen'la beni tanıştıran sevgili arkadaşım Banu'ya teşekkürlerimi göndermek benim için bir borçtur, belki siz de bana borçlanırsınız)


Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü - Etgar KERET

Çantanızda, başucunuzda, tatilde, otobüste, vapurda hatta televizyon izlerken reklam aralarında okuyabileceğiniz harika öyküler.
Bıyık altından güldüren kara mizah tadında kısa öykülerle dolu bu kitapta Etgar Keret'in hayal dünyasına hayran kalmamak mümkün değil. Yaşamdaki günlük olayları başka bir yönden ele alıp detaylandıran yazar 3 sayfayı geçmeyen onlarca hikayeyi bir kitapta toplamış.

1967 Tel Aviv doğumlu yazarın kırkı aşkın öyküsü kısa filmlere konu olmuş. Animasyondan bağımsız sinemaya ve televizyona değin uzanan farklı işleri ile de dikkat çeken Etgar Keret, çağdaş yazının yaratıcı ve ilgi çekici simalarından biri.

Çarşamba akşamı hafta ortası olduğundan gece dışarıda plan yapmak için ideal bir gün. Harika bir konsere gitmek ister misiniz?

Jolly Joker Balans'ta bu akşam saat 21:00'de Pilli Bebek konseri var.

Pilli Bebek'in kadrosu, gitar ve vokalde Cem Kısmet, bas ve geri vokalde Emre Yalçıntaş, davul ve geri vokalde Emre Günaydın'dan oluşuyor.
Grubun ikinci albümü "Olsun" prodüktörlüğünü Cem Kısmet ve Uğur Memiş üstlendi. Grup, son zamanların sevilen dizisi Behzat Ç. dizi müziklerini de yapıyor.


Bilet Fiyatları: Ayakta: 23,00 TL, VIP: 45,00 TL, Balo Sk. No: 22, Taksim
Bilet Satış Yerleri :Biletix



Domatesli Bruchetta

Bütün kış beklediğimiz mis kokulu domateslere kavuştuk. E ozaman bunun şerefine başrolde domatesin olduğu iştah açıcı bir başlangıç hazırlayalım. Kadın erkek hepiniz yapabilirsiniz, hadi mutfağa, sevdiklerinize bir sürpriz yapın:)

Malzemeler:
Ekmek, domates, sarmısak, zeytinyağ, taze fesleğen

Yapılışı: Ekmekleri kızartıyoruz. Üzerine ikiye böldüğümüz sarmısağı sürüyoruz ve biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Fazla sulandırmadan küçük küçük doğradığımız domatesleri ince kıyılmış taze fesleğenle karıştırıp ekmeğin üzerine yayıyoruz. (Ben domatesleri çok hafif tavada çeviriyorum lezzeti daha da ortaya çıkıyor)
İşte bukadar, Afiyet olsun





11 yorum:

ceren dedi ki...

heyoo, sinem son hız geri döndü:)

Sinem Ergun dedi ki...

hehehe, Cerencim özledim yahu:)

Bugday Tanesi dedi ki...

Günü kurtardık,harika :)

Sibelbek dedi ki...

Sinem nerelerdesin yahuuu?! neyseki dönüşün muhteşem oldu ;)

Sinem Ergun dedi ki...

Buğday tanesi :))))
Sibel sorma:) izne çıkmıştım geri döndüm:) hepinizi okumayı özledim..

Imge dedi ki...

Süper bir yazı dizisi olacak belli.. Ellerine sağlık Sinemcim.. Keyifle takipteyim bundan sonra..:)

Sinem Ergun dedi ki...

Sağol İmgecim, ben de çok heyecanlıyım ve zevkle hazırlıyorum:)

Dışavurum dedi ki...

Önerilerin süperrr. Ne yani sürekli mi olacak bir de!?
Sabırsızlanıyorumm...

pelinpembesi dedi ki...

Woody Allen filmlerini severim , kitap önerin bana göre değil, ama ist da olsaydım kesin pilli bebek 'e giderdim..takipteyiz !!

hüznün tadı dedi ki...

Çok zevkli bir yazı. Her bölümü ayrı güzel...

Duygu Phillips dedi ki...

Harika bir bölüm oldu bu :) Çok eğlenceli!