17 Haziran 2011 Cuma

Günün Önerileri "17 Haziran Cuma"


Soul Kitchen - Fatih Akın

Cuma akşamına çok uygun olacağını düşündüğüm, ister sevgilinizle, ister ailenizle, isterseniz kendi başınıza seyredebileceğiniz bir film.

Soul Kitchen, pişmiş tavuğun başına gelenlerden daha fazla aksiliklerin yaşandığı fakat gerçekçi ve hayatın içinden yansımalarla kaleme alınmış bir senaryo. Öyle ki, komedi unsurları olayların akışıyla, karakterlerin düştükleri durumlar üzerine oturtulmuş.
Baş kahramanlar olan Kazancakis kardeşlerin rum kanından olmasıyla da, akdeniz ruhunu yansıttıkları için duygularını çok doğal ve yüksek seviyede ortaya koydukları bir hikaye bu.

Baştan sona çok eğlenceli, yüksek tempolu ve harika müziklerin eşlik ettiği bir film. İnsana dair herşey var içinde, dostluk, aşk, aile ilişkileri ve hayallerini farklı yöntemlerle gerçeklemeye çalışan bir dolu insan. Emin olun bittiğinde yüzünüzde küçük bir gülümseme bırakacak.
Not: Soul Kitchen 2009'da Venedik Film Festivalinde Özel Ödülü almıştır.


Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer

Fıkralarla esprilerle felsefi kavramları tekrar gözden geçirmeye ne dersiniz? Metafizikten mantığa, varoluşçuluktan göreliliğe kadar bir çok konuyu yüzyüze sohbet edr gibi üstelik fıkralarla size anlatan bir kitap bu.
Harvard'lı iki felsefe profesörü Thomas Catheart ve Daniek Klein'in yazdığı ve Aylak Kitap'ın yayınladığı bu eğlenceli kitabın sunuşundan Felsefede sonsuz gerileme kavramını kadim bir Yunan diyaloğuyla örnekleyen bir bölümü aktarayım.

Dimitri: Dünyayı Atlas taşıyorsa, Atlas'ı ne taşıyor?
Tasso: Kaplumbağa.
Dimitri: İyi de, kaplumbağa neyin üstünde duruyor peki?
Tasso: Bir diğer kaplumbağanın.
Dimitri: Peki, o kaplumbağa neyin üstünde?
Tasso: Sevgili Dimitri, ondan sonrası ta dibine kadar hep kaplumbağa işte!

Melis Danişmend - Beyoğlu Hayal Kahvesinde

Üçnoktabir'in dağılmasının ardından Kasım 2010'da ilk solo albümü "Daha Az Renk"i yayınlayan Melis Danişmend, Beyoğlu Hayal Kahvesi'ne konuk oluyor.
Piyano ve akustik gitarın başrolü oynadığı, davulun hiç kullanılmadığı, elektrik gitar, bas gitar ve yaylıların ise adeta bir görünüp bir kaybolduğu albümüyle müzik eleştirmenlerinden tam not alan Danişmend, yakın zamanda Feridun Düzağaç'ın "İyilik Güzellikspor" adlı albümüne de konuk oldu.

 Yer:Beyoğlu Hayal Kahvesi, Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han No:A-B Taksim, Beyoğlu,Fiyat : 23,50 TL,
Renkli Salata
Meksika fasulyesi kullanır mısınız yemeklerinizde? Ben birkaç versiyonunu yaparım, mesela kıymalı yemeğini, chilli çorbasını veya salatasını.
Bugün salatasından bahsedeceğim. Fasulyelerin rengi o kadar canlı ki sofrada çok dekoratif bir sunum yaratmış oluyorsunuz. Tadına da bayılacaksınız.

Yapımı elbetteki çok basit. İşte Malzemeler:
  • Meksika Fasulyesi (konserve olarak satılıyor)
  • Taze soğan veya ince doğranmış kırmızı soğan veya kuru soğan
  • Sarı dolmalık biber
  • Mısır
  • Dereotu
  • Zeytinyağ, limon, tuz


3 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Soul Kitchen'ı çok sevmiştim hatta müzik cd de aldık.
Salata güzel görünüyor ben bunun mercimekli olanını yapıyorum o da çok lezzetli içine maydanoz ve kornişon turşu da ekleniyor,tavsiye ederim.
Kitabı okumadım ama duydum,çok teşekkürler...

Defne Soysal dedi ki...

Hepsi harika öneriler. Film harika. Seyrettim bayıldım,
Kitap harika okudum bayıldım,
Eminim hayal kahvesi ve salatadada müthiştir. Karikatür harika çok güldüm. çok hala gülüyorum ama en harika olan bu blog.

Sinem Ergun dedi ki...

Sevgili Baykuş Gözüyle, bizde müzik Cdsini aldık:) dinledikçe sahneleri hatırlıyor insan dimi, çok şeker film ama, bugün iki kişiye hediye olarak aldık:) sevgilerimle

Sevgili Defne, çok çok teşekkür ederim, mesajınla beni çok mutlu ettin, sevgiyle kal