23 Haziran 2011 Perşembe

Günün Önerileri 23 Haziran Perşembe

Eveeet, bugünün temasını Eğlenceli Yolculuklar olarak belirledim. Buna uygun olarak da hem kitap hem film önerilerim sizleri çok güldürecek türdeler.

Broken Flowers - Jim Jarmusch

Bilenler bilir ben bir Jim Jarmusch hayranıyım (Ceren sağolsun beni ilk bu önereceğim filmle tanıştırmıştır). 
Amerikalı bağımsız yönetmen Jim Jarmusch gerçektende her filmiyle beni kendine hayran bırakan çok özgün bir senarist ve yönetmen. Broken Flowers filmi ise onun vazgeçilmez temalarından yine absurd bir yolculuk içermekte.

Don, küçük bir servet yaptıktan sonra sakin bir emeklilik geçirmek isteyen tasasız, vurdumduymaz bir adamdır. Tek yaptığı evinde oturup film seyretmek ve müzik dinlemektir.
Birgün ismini vermeyen eski kız arkadaşlarının birinden, 19 yaşında bir oğlu olduğunu ve onu aramaya çıktığını yazan bir mektup alır. Bu mektup Don'da hiçbir etki yaratmaz ama komuşusu Winston bir araştırma yapması için onu ikna eder.
Ve mektubun gelebileceğini tahmin ettiği 5 eski sevgiliyi ziyaret etmek üzere Don yola çıkar.
Don'un eski sevgilileriyle karşılaşması, diyalogları ve Don'un sakin ve kayıtsız tavırları izlenmeye o kadar değerki. Standart bir komediden farklı olarak ne şaklabanlıklar ne sakarlıklar ne saçma laflar var, sadece içine düşülen yabancılaşılmış durum komedisi var.
Çok acayip bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?
Oyuncular: Bill Murray, Jeffry Wright, Sharon Stone



Oteller Kitabı - Ferhan Şensoy

Usta oyuncu ve yazar Ferhan Şensoy bu kitapta size hangi otelde kalmamak gerektiği konusunda bilgi veriyor. Efsanevi uslubuyla ve her satırda kahkalarla güldüren anlatımıyla Oteller Kitabı çok eğlenceli.
Hayatı turnelerde geçen Ferhan Şensoy bir çok şehirde ve ülkede kaldığı otelleri ve diğer anılarını bu kitapta toplamış.
Ferhan Şensoy'un kitaplarını okurken kulaklarınızda onun konuşma melodisini hissediyor ve bu sizi daha da güldürüyor.
Benim önerim toplum içinde okumamanız çünkü kahkahalarınızdan antipatik görünme riskiniz yüksek.
Kitabın önsözünden ufak bir alıntı ile sizi başbaşa bırakıyorum.

Kuş yuvası otelinize, Kuşadası’na ulaşmadan ulaşacağımı düşünemediğim için önce oteli pas geçtim. Kuşadası’nı aheste beste geçtikten sonra, bir benzinciden tüyo alarak Söke yolundan tornistan yapıp kuş yuvası otelinize ulaştım 19 Temmuz 1994 Salı günü gayet sieasta ikindi suları………………………



Eve telefon edip, vukuatsız olarak Kuşadası’na ulaştığımı bildirmek derdindeyim. Telefona el attım. Sıfır denedim, dokuz denedim, hat alınmıyor. Telefonun çevre düzenlemesinde, hangi numaraya basılınca telefonun infilak edeceğine dair bilgiler yok. Gelişigüzel kimi numaralara değişik parmaklarımla dokunmaca oynarken santral çıktı karşıma……..


Otelden sinemaya giderken resepsiyona, devrisi gün için istediğim gazetelerin listesini bıraktım. Gece otele döndüğümde, Resepsiyon Bey, oda anahtarımla birlikte, gazete listemi uzattı.


- Benden bana not gelemez Resepsiyon Bey! …… diyerek ona kağıdı verdim. Resepsiyon Bey bir an şaşkınca kağıda baktı ve neresine n’apıcağını çok iyi şavullayamadığı o kağıdı, gene oda numaramın deliğine soktu. Sokmuş olmanın huzuruna erdi. Devrisi gün oteli terkederken bu notun bana gene uzatılacağını algılamış olarak, çalışmadığını artık öğrendiğim asansörü pas geçerek, çalışana bindim, kocaman odama çıktım.


Arada bir kaçamak yapıp dışarıda güzel bir yemek yemek ne güzel olur değil mi? Bu sefer damak tadımıza yakın ama bilmediğimiz lezzetlerle buluşmak için Lübnan yemeği önereceğim size.

Al Bushra


İstanbul’un en iddialı Lübnan yemeklerini sunan Al Bushra, nefes kesen Boğaz manzarası eşliğinde yazlık mekanı ile Hilton İstanbul bahçesinde yerini aldı!
Lübnan usulü yaprak dolması “Warakenab”, bulgurlu çiğ et “Kebbeh Nahey”, Lübnan mutfağının vazgeçilmezi “Falafel”, kıymalı fıstıklı börek “Samboussik” gibi mezelerin yanı sıra kömürde pişirilen “Castaleta” , “Jawaneh Dajaj” gibi tavuk ve et çeşitleri Al Bushra’nın iddialı lezzetleri arasında yer alıyor.
Masalarda yer alan döner bakır sinilerin üzerinde servis edilen yemekler, Al Bushra menüsü veya Şef’in özel menüsü eşliğinde sunuluyor. Zengin şarap menüsüyle dikkat çeken Al Bushra’nın kabak ve ceviz tatlıları deneyenleri şaşırtırken, enfes kuru baklavası ise Gaziantep'ten geliyor.
Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0212 343 80 81

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Jarmusch manyaa Sinem :) Gözler ne almede? iyileşmeden Jarmusch yassah! :)

Sinem Ergun dedi ki...

maymun gözünü açtı, Jarmusch getirin banaaaaaa:) derhal yeni film çeke..

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Oteller kitabı ilgimi ekti,bakacağım ...Teşekkürler

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

oteller kitabı bende var :) okumuştum...

ceren dedi ki...

özledim bende valla, bayadır izlemedim tekrarını:) bu arada filmin müzikleri de şahaneydi.