12 Haziran 2011 Pazar

Son Zamanlarda Ben ve Filmler

Son zamanlarda yani yaklaşık 3 - 4 aydır karabatak gibi bir görünüp bir kaybolur oldum blog dünyasında. İkizler burcumun özelliğindendir belki de bazı şeylerde süreklilik gösteremiyorum (bu huyum zararsız olarak blogumla sınırlı kalsın boşveriyim:)
Bu geçen 3 - 4 ayda ne yaptım dersem aslında anlatacak çok şey yok, Ajandamız, gururumuz devam ediyor elbirliğiyle, onun haricinde de Doruk'un bitmez tükenmez akıllı bıdık sorularına cevap yetiştirmekle ve hatta son zamanlarda "neden" sorusuna "sence neden" veya "neden olmasın"larla savuşturmamla geçti.
Bir de çok güzel bir haber aldım ki bilenler biliyor:)

Film de seyrediyorum elbette, biraz seyrek olsa da, şu dönem izlediğim ve notunu almak istediğim filmlerle ilgili kısa düşüncelerimi aşağıda bulabilirsiniz.

Thor
Yönetmen: Kenneth Branagh
Oyuncular: Natalie Portman, Anthony Hopkins
Benim Notum: 6

Bu filme tabiiki Özgür'ün isteği ile gittik, zira vizyona giren tüm fantastik ve çizgi romandan devşirme filmleri hiç kaçırmayız:)
Ben açıkçası pek hoşlanmıyorum fantastik filmlerden, bana nedense tektüze geliyor konuları, bol aksiyon ve hızlı sahneler de gözümü yoruyor, üstüne üstlük bir de bu filmi üç boyutlu seyredince hem gözlüğün ağırlığından burnumun direği yamuldu hem de gözlerim bir ileri bir geri algılama sürecinin yorgunluğundan beynime acil uyarı sinyalleri vermeye başladı.

Film için şunları söyleyebilirim, güzel görüntüleri vardı, çıtırdan bir ders vermeye yeltenen bir konusu da vardı, Natalie Portman'ın ise Black Swan'dan sonra niye böyle vasat bir rolü kabul ettiğini bilemiyorum (acaba çekimleri daha mı önce oldu) oyunculuğu da akılda kalacak gibi değildi.

Kaybedenler Kulübü
Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Nejat İşler, Yiğit Özşener, Ahu Türkğençe
Benim Puanım: 8,5

Yayınlanmasını dört gözle beklediğim filmlerden bir tanesi, zira Kent fm'ide Kaybedenler Kulübünüde dinlemişliğim vardır. Hatta jargonuna da çok alışığımdır:) (Standart, betlik bölgesi..)
Gerçek hikaye olması ve kahramanlarının hayatta olması dolayısıyla çok iyi bir senaryo ve kurgu ortaya çıkmış, dolayısıyla da etkileyici. Tamamen kendini yansıttığın, bağımsız olarak ve korkmadan düşüncelerini anlatabildiğin ortamlarda nasıl bir fenomen olunabildiğini görüyoruz. Popülizme çok iyi bir karşıt yanıt vermiş oluyor bu iki radyocu.
Keyifle izledim, bir daha izlerim:)



Eyyvah Eyvah 2
Yönetmen: Hakan Algül
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ
Benim Notum: 6

Birincisiden sonra biraz vasat bir konu ile çekilmiş bir film bana kalırsa, sanki zamanla yarışılıyormuş da senaryo üzerinde pek çalışılmadan ilk taslakta çekilmiş gibi geldi bana. Yalnız başıma seyretsem sonuna kadar beklemez kapatırdım herhalde ama arkadaşlarla beraber seyredince ortamdaki sinerjiden midir nedir beraberce epey güldük, hatta belki en çok ben güldüm:)






Attonement
Yönetmen: Joe Wright
Oyuncular: Keira Knightly, James McAvoy
Benim Notum: 9

İngilterede ikinci dünya savaşı döneminde geçen hüzünlü bir aşk hikayesi. Şuursuz bir yalan sonucu etkilenen hayatları ve ömür boyu yaşanan bir vijdan azabını anlatıyor.
Bu filmin benim için en byük özelliği ise başrolünü James McAvoy'un oynamasıdır ki kendisinin "hastasıyız".
Benim için daha söylenecek bir şey yok yeterli derecede ilgimi çekecek şey var filmde:)






Source Code
Yönetmen: Duncan Jones
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monagan
Benim Notum: 8,5

Beklediğimin ötesinde çıktı. Konusunu okuduğumda vasat bir bilimkurgu olur diye düşünürken, zamanla yarışan üstelik hangi zaman diliminde olduğunu düşündüren bir mücadelenin hikayesini anlatıyor. Her başlangıcı merakla bekleten bir senaryoya sahip üstelik sonu sizi biraz paralel evrenler, kuantum fiziği, solucan deliği gibi başlıkları da düşünmeye itecek.








Limitless
Yönetmen: Neil Burger
Oyuncular: Robert de Niro, Bradley Cooper
Benim Notum: 7

Fragmanını izlediğimde konusu ilginç gelmişti. Gerçekten de baştan sona sıkılmadan izlenecek bir konu çıkmış ortaya. Bir hap ile beynimizi tüm kapasite çalıştırıp, paraya, güce sahip olabilseydik, herkesten üstün hale gelmek bukadar kolay olsaydı yaşam nasıl olurdu, peki ya bunun bedeli ne olurdu?

Bir mesaj misyonunu üstlenmiş gibi gözüken bir konuya sahipken sonu ile pek mesaj kaygısı olmadığını düşündürtüp şaşırttı beni. Ama son dönemdeki iyi aksiyonlardan denebilir.






Av Mevsimi
Yönetmen: Yavuz Turgul
Oyuncular: Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Okan Yalabık
Benim Notum: 6

İş Türk filmlerine gelince biraz acımasız ve notu kıt olabiliyorum. İyi yönlerinden başlayayım, çekimlerde mekan seçimleri ve ışık çok iyiydi, oyuncu grubu zaten filmi izlettirmek için doğru seçim, gelgelelim konunun işlenişi ağır, ve kendini tekrarlamalar çok.
Giriş ve sonuç kısmı başarılı ama gelişme kısmı sakız gibi uzamış.
Filmi izlemeye başladığımda bu filmin önermesi ne acaba diye düşündürttü beni, polis teşkilatını tanıtmak amacıyla mı, polislere semapti duydurtmak için mi, onların da içimizden biri olduğunu göstermek için mi çekilmiş diye düşünüp durdum.

Özünde bir cinayetin çözümüyle ilgilenen film de, ipuçları öyle yavaş ortaya çıkıp birleşiyor ki, mesela ben hasta yatağındaki kızı görünce sonunu rahatlıkla tahmin ettim ve bir saat kırkbeş dakika bunun doğruluğunu görmek için bekledim. Biraz uzun bir film ama son zamanlardaki iyi Türk filmlerinden biri.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir bilimkurgu,fantastik filmler hastası olarak Thor ve Source Code kesinlikle izlenir diyorum. :)

Dışavurum dedi ki...

Soruce Code'u çok merak ettim şimdi.
Av mevsiminin de puanı az mı olmuş ne :)
Bir de kaybolma sen hiç, hep ol!

Not Defteri dedi ki...

Simdi "Source Code" ve "Attonement" izlenecekler listesine girdi bile..

Cok tesekkurler.
TT

Çavlan dedi ki...

source code'u deliler gibi merak ediyorum ama hala düzgün bir versiyonunu bulamadım, onu bekliyorum. limitless de kaç aydır aklımda ama o da aynı şekilde. ikisinin de konusu süper :)